Întrebări

Buna ziua. Am un credit pe care nu l-am achitat de 1 an si 6 luni. M-au sunat creditorii si mi-au zis ca ma dau in cautare. Actualmente nu sunt in tara. Chiar pot sa faca asa ceva?

Da, pot face așa ceva, doar că este o procedură obișnuită și de lungă durată, creditorii trebuie să se adreseze în instanța de judecată, să obțină hotărîrea și după să se adreseze la executori care vor dispune aducerea forțată.


Am așa o întrebare, cum as putea sa trag la răspundere compania just consult ? din cauză că am dar actele la perfecționare și timpul stabilit a trecut și n-am răspunsuri concrete din partea companiei și nu vad seriozitate din partea companiei. Mulțumesc anticipat de răspuns.

Bună ziua! Probabil ați încheiat un contract și respectiv conform clauzelor contractuale puteți stabili dacă s-au onorat obligațiunile, dacă nu, puteți depune o cerere prealabilă către https://consumator.gov.md/rom/model-de-adresare-prealabila-catre-agentul-economic Model de adresare prealabilă către agentul economic. Modelul poate fi descărcat pe acest link. consumator.gov.md. Succes!