Noutăți

Instruirea în domeniul integrității a medicilor de la Spitalul raional Criuleni
10 Octombrie, 2023
Instruirea în domeniul integrității a medicilor de la Spitalul raional Criuleni

Astăzi, 15 septembrie 2023, lucrătorii medicali de la Spitalul raional Criuleni au fost instruiți despre modalitățile de consolidare a integrității instituționale și profesionale. Instruirile au fost realizate de către expertul Vitalie Moisei. 

În mod special, au fost abordate subiectele privind:

???? Principiile de angajare a lucrătorilor medicali în sistem;

???? Conflictele de interese și gestionarea acestora în cadrul instituției;

???? Favoritismul și tratarea influențelor necorespunzătoare;

???? Cadourile și restricțiile în acceptarea acestora;

???? Modalitățile de denunțare a tentativelor de corupție;

???? Răspunderea pentru implicarea în manifestări de corupție, etc.

Lucrătorii medicali au manifestat un interes deosebit pentru subiectele discutate și după instruiri, l-au abordat pe expertul Centrul de Justiție Socială "ECHITATE" , dl Vitalie Moisei, cu situații particulare și au solicitat mai multe clarificări pe anumete subiecte. Am fost bucuroși să aflăm că instruirile au fost foarte utile și explicite. Pe finalul instruirii, am primit din partea gazdei invitația să revenim cu asemenea discuții.????

Această activitate este realizată în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”,cofinanțat de European Union in the Republic of Moldova, GIZ Moldova și Centrul Contact.

Partener al proiectului în raioanele Criuleni și Dubăsari, este Centrul de Justiție Socială "ECHITATE" care implementează proiectul ”Medicină Integră, Transparentă și Accesibilă în Criuleni și Dubăsari”

Galerie Imagini