Noutăți

Eveniment dedicat zilei persoanelor în etate
30 Septembrie, 2022
Eveniment dedicat zilei persoanelor în etate

De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Centrul de Justiție Socială "ECHITATE", a organizat un eveniment inedit pentru 30 de beneficiari din orașul Criuleni, satul Hîrtopul Mare și satul Mașcăuți, din raionul Criuleni; satul Ustia și satul Oxentea din raionul Dubăsari, localități în care este implementat proiectul ”Protecție și echitate în Zona de Securitate”. În cadrul evenimentului, desfășurat la pensiunea ”Holercani”, beneficiarii au fost instruiți despre cum să economisească resursle energetice, cum să le utilizeze în mod rațional, dar și despre posibilitățile oferite de resurse energetice alternative. La fel, persoanele în etate au beneficiat de consultații juridice gratuite în domeniile:

- Dreptul la asistență juridică gratuită primară garantată de stat;

- Dreptul de proprietate și moștenire. Dreptul succesoral. Modificările din noul Cod Civil;

- Dreptul la asistență medicală și tratament de calitate.

La fel, beneficiarii au avut parte de plimbări, șezătoare, discuții sufletiste, cadouri, dar și au beneficiat gratuit de serviciile unui frizer.

 

Acest eveniment a fost realizat prin Proiectului ”Protecție și echitate pentru persoanele în etate”, în cadrul proiectului „Împreună susținem populația vulnerabilă afectată de criza energetică” implementat cu suportul generos al European Union in the Republic of Moldova și People in Need Moldova.